lauantai 11. huhtikuuta 2015

Luova tauko ja uutta tulossa


Tässäpä melko realistinen kuva siitä mitä on tapahtunut taustalla, kun blogi on viime viikkoina hiljentynyt. Lähinnä luovaa kaaosta siis. (Toivottavasti edes jollain tasolla hallittua sellaista.)

Niin se vaan on alkanut vuosi vierähtänyt pitkälle kevääseen ja blogi on hiljentynyt joululomafiilistelyjen jälkeen täysin. Sen tilalle onkin tullut iso annos intensiivistä opiskelua, kouluhommia ja tulipa siinä sivussa opeteltua myös ajamaan autolla! Päätin vihdoin näin kolmenkympin kynnyksellä ottaa itseäni niskasta kiinni, ilmoittauduin autokouluun ja niin tuli reilussa kuukaudessa ajokortti taskuun. Yllättävän väsyttävää onkin ollut, kun päivät ovat venyneet pitkiksi ja koko ajan on opittava uutta. Mutta yksi etappi on siis takana ja toki harjoittelu jatkuu nyt omatoimisesti. Jännittävää on, kun nyt yhtäkkiä monen autottoman vuoden jälkeen saankin istahtaa auton rattiin ihan luvan kanssa. Uutta ja vähän outoakin se on, joten toivottavasti kaikilla kanssa-autoilijoilla on malttia riittävästi, kun minä vielä opettelen liikenteessä :) Varmuus siihenkin hommaan taitaa tulla vasta ajan kanssa, eikä oikotietä onneen ole. Mutta aika mahtavaakin, kun ihan itse voin kuljettaa itseni paikasta a paikkaan b. Ihan juuri silloin kun itse haluan. Tuntuu vähän niinkun aikuisemmalta ja itsenäisemmältä. Aika hauskaa, että vielä tässä iässä voi saada tällaisia fiiliksiä :) En pistä pahakseni.

Hommaa ja pitkiä päiviä on siis riittänyt, joten energiaa blogin pitämiseen ei yhtäkkiä löytynyt ollenkaan. Samalla aloin pohtia blogin kohtaloa, jatkaako vaiko eikö? Jatkaako samanlaisena vain aktivoitumalla uudelleen vai pitäisikö jotain muuttaa? Aloitanko kokonaan jotain ihan uutta? Jonkinlaista muutosta aloin tähän hommaan kaivata. Ehkä vähän isompaakin. Jonkin aikaa olen pohtinut myös kieliasiaa, pitäisikö varovaisesti kokeilla kirjoitella muutama sana myös på svenska? Nykyään arkeni kuluu nimittäin melko suurelta osin myös toisella kotimaisella, sillä olen kotiutunut vahvasti ruotsinkieliselle paikkakunnalle ja opintoni teen ruotsiksi. Siispä myös uudet ystävät ja tuttavat uudella kotipaikkakunnalla alkavat olla  suurelta osin ruotsinkielisiä. Ja ehkäpä jossain ruudun toisella puolen saattaa olla joku muukin kiinnostunut, jolle ruotsinkieli on se ykköskieli ja voisi olla mukava lukea muutama sana omalla äidinkielellään. Olisi siis kiva kirjoittaa jotain heillekin. Oma ruotsinkieleni ei missään nimessä ole täydellistä eikä lähentele kaksikielisten tasoa. Mutta kun tähän hommaan on ryhdytty ja yritetään pistää toinen kotimainenkin kuntoon, niin eiköhän pistetä sitten kunnolla itsensä likoon.

Siispä täällä luovan tauon aikana onkin myös työstetty ihan uutta blogipohjaa. Blogi uudistuu täysin, muutan uuteen osoitteeseen, blogi saa uuden nimen ja jatkan vähän uudella otteella, lisäämällä  mukaan hitusen molempia kotimaisia kieliä - jännityksellä katsotaan mitä siitä tulee :) Kultasepänalan opinnot ovat täyttäneet niin isosti arkeni, että varmasti se myös näkyy enemmän blogissakin. 

Uusi blogi avautuu siis pian ja uusia juttuja on tulossa. Kerron vielä täällä, kun uudet sivut ovat auki. Toivottavasti jatkatte matkassa mukana :) Jos tästä heräsi ajatuksia tai jollakulla on minulle hyviä vinkkejä muutoksessa ja uusien kuvioiden aloittelussa, niin kaikki on lämpimästi tervetullutta, pistä kommenttia tai heitä sähköpostilla! Siispä kuulemisiin! :)

Laura

P.S. Joku on saattanut huomatakin, että Instagramista minut löytää nykyisin nimellä @madebylauraelina, tervetuloa sinnekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti