torstai 11. joulukuuta 2014

DIY Joulukalenteri ja joululahja-ajatuksia
Tätä oli tarkoitus fiilistellä vähän myös täällä blogin puolella jo aikaisemmin. No, parempi kai myöhään kun ei milloinkaan. Joulukalenterin luukkuja onkin tänä vuonna saatu jo availla aika monta, mutta 13 odottaa vielä avaamistaan. Vaikka meillä elellään kahden aikuisen taloudessa, on joka vuosi kiva jännätä vähän lapsenmielisesti mitä seuraavasta joulukalenterinluukusta paljastuukaan. 

Useimmiten meillä on ollut aivan perinteinen kuvakalenteri, mutta tänä vuonna askarreltiin kalenteri pienistä pussukoista tyhjälle eteisen seinälle. Kalenteri syntyi hyvin rennolla otteella, sisältöön paneuduttiin tällä kertaa hiukan enemmän. Ensin ajattelin itse hankkia pussukoihin jotain pieniä yllätyksiä, mutta totesin, että onpa aika tylsää jos tiedän kaikki  luukut entuudestaan. Ilokseni myös taloutemme miesedustus innostui ideasta, kun ehdotin että jaetaankin luukut puoliksi. Ja nyt meillä on joka toinen aamu yllätys toiselle ja joka toinen toiselle! Ja joka aamu on yhtä hauskaa jännittää mitähän sieltä luukusta tänään tulee. Kalenterista on löytynyt vähän herkkuja, vähän jotain pakkassäässä lämmittävää, arpoja, lottokuponki (harmi, ettei se 7 oikein tänne nyt osunutkaan - mutta ties mitä on vielä tulossa :)) sekä aineettomia pieniä elämyksiä tai palveluksia. 

Ja siinäpä mielestäni hyvä ajatus pohdittavaksi viime hetken lahjaongelmien kanssa painiville - aineettomat lahjat ja elämykset. Tavallaan aika kulunut lahjavinkkihän tämä on, mutta useimmiten aika toimiva - ainakin meille aikuisille, joilla on jo kaikkea. On jotenkin ikävää hankkia tavaraa vain sen takia, että joku lahja on hankittava. Ja vielä ikävämpää, jos se ei olekaan lahjansaajalle mieluinen vaan jää lojumaan kaapin pohjalle. Joskus kiireessä ja stressissä haluamattaankin tuntuuu näin käyvän. Kuitenkin joulunajassa - ainakin minulle - on kyse yhdessäolosta, rentoutumisesta, hyvästä ruuasta nauttimisesta ja hyvästä mielestä. Siispä miksei antaa lahjaksi jotain kivaa yhdessä tekemistä, elämystä, kokemusta tai vaikkapa palvelusta. Vie kaveri keilaamaan, rakas kylpylään ja illalliselle tai jos budjetti on tiukalla, tarjoa vaikka siivousapua tai kokkaa kunnon illallinen itse. Mielikuvitus töihin, niin lahjavaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiseen tilanteeseen ja jokaiseen budjettiin sopivaksi. 

Ja kyllä se kuitenkin niin on, että aion hankkia vähän myös niitä aineellisia lahjoja tänäkin vuonna. Mutta toivottavasti monta lahjaa löytyisi täältä lähiseudulta, huomenna haetaan jouluntunnelmaa kivenheitonpäästä vanhastakaupungista sekä torilta Tammisaaren joulumarkkinoilta. Kyllä se joulu sieltä taitaa tulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti