lauantai 22. helmikuuta 2014

Harmaa helmikuu


Syksyllä muuttaessani uudelle kotikylälle oli synkin ja ankein aika vuodesta juuri edessä. Pitkä ja pimeä talvi. Pelkäsin, että jos kotiutuminen uudelle paikkakunnalle osoittautuisikin vaikeaksi ja kaipuu kaupunkiin iskisi, tuntuisi se kaksinverroin vaikeammalta ankean, synkän ja pimeän vuodenajan keskellä. 

Onneksi synkkyys ja harmaus on osoittautunut itseasiassa aika kauniiksi täällä. Alkuun ihmettelimme jatkuvasti miten kaunista täällä voikaan olla. Vähän niinkun oltaisiin ulkomailla. Enkä lakkaa vieläkään ihailemasta näitä maisemia. Harmaanakin ne ovat kauniita. Jos arki muuten on kiireistä ja stressaavaakin, näissä maisemissa mieli lepää. Tänään tajusin tuijotelleeni olohuoneen ikkunasta varmaan vartin tekemättä mitään muuta. Ehkä niin pitäisi muistaa tehdä useamminkin?

Ja itseasiassa tänään aurinkokin näyttäytyi, nurmet vihersi vähän ja ihan varmasti linnut lauloi! Taitaa olla, että pian nämä maisemat näyttävät toisenlaisen kauniin puolensa. Kyllä se niin vaan on, että kevät tulee. Tänään ainakin tuntui siltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti